Spoorpersoneel voert actie in Utrecht: 'Grenzen aan flexibiliteit en tijd voor fatsoenlijke loonsverhoging'

© RTV Utrecht / Dion Balfoort
Utrecht - Leden van spoorvakbond VVMC hebben vanmorgen geprotesteerd op Utrecht Centraal om hun ongenoegen over de huidige CAO-voorstellen kenbaar te maken. Zo'n driehonderd actievoerders liepen van het station in een stoet naar het hoofdkantoor van de NS.
"De voorstellen zijn ronduit slecht,” zegt vakbondsbestuurder Wim Eilert. “En dat vinden wij niet alleen, dat merken wij ook uit de vele reacties die wij krijgen van de medewerkers."
Het zit machinisten, conducteurs en ander personeel dwars dat er te veel van hen wordt gevraagd voor een te laag salaris. "De VVMC vindt dat de directie moet weten dat er grenzen zitten aan de flexibiliteit van medewerkers en dat het tijd is voor een fatsoenlijke loonsverhoging."
Volgens vakbondsbestuurder Eilert halen medewerkers hun pensioen niet op een gezonde manier als de voorstellen geaccepteerd zouden worden. "Alles is gericht op vergroting van de capaciteit. Het belang van de medewerker is daarbij ondergeschikt. Dat kunnen we niet accepteren.” Volgens de VVMC is het nu een goed moment voor de NS om "de afbraakvoorstellen" van tafel te halen.
Aan het protest van vandaag deden volgens de VVMC alleen medewerkers mee die vrij waren.
Vakbondsbestuurder Wim Eilert is niet te spreken over het CAO-voorstel van de NS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.