Geen verband tussen aanvaring zwartrijders en overlijden conducteur

Het perron in Hilversum.
Het perron in Hilversum. © Caspar Huurdeman
Amersfoort - Er is geen verband tussen de aanvaring tussen de twee zwartrijders en het overlijden van een conducteur in de trein van Amsterdam naar Amersfoort. Dat laat de politie weten.
Zondagavond, rond 22.50 uur, kregen twee conducteurs het tijdens een controle het aan de stok met twee minderjarige jongens. De jongens zouden zwartrijden en konden zich ook niet identificeren. Een van de jongens ging ervandoor toen de trein stil kwam te staan op station Hilversum. Een korte worsteling tussen een van de conducteurs en de andere jongen volgde. Vlak daarna werd een van de betrokken conducteurs onwel. Niet veel later overleed de 62-jarige man.
De recherche onderzocht een eventueel verband met de gebeurtenissen op het perron en het overlijden van de conducteur en zocht getuigen. Dat onderzoek is inmiddels afgerond. De twee reizigers die werden uiteindelijk aangehouden, zijn inmiddels vrijgelaten. Voor het zwartrijden en het feit dat ze zich niet konden identificeren, hebben ze een boete gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.