Utrechtse verdachte martelcontainer overleden door ziekte

© Politie
Utrecht - Robin van O. uit Utrecht, een van de verdachten in de zaak over de martelcontainers in het Brabantse Wouwse Plantage, is gisteren overleden aan de gevolgen van kanker. Dat bevestigt zijn advocaat na berichtgeving door Het Parool. De zaak tegen Robin van O. werd eind vorig jaar nog uitgesteld omdat hij te ziek was om zijn rechtszaken bij te wonen.
Van O. (41 jaar) overleed aan de gevolgen van een melanoom en lag in het ziekenhuis. Door zijn overlijden wordt de strafzaak tegen hem per direct stopgezet, aldus zijn advocaat.
De Utrechter werd gezien als de compagnon van Piet Costa, een alias van Roger P. P. en de zijnen stonden in mei terecht in de zaak over de zogenoemde martelcontainer in een loods in Wouwse Plantage. De container zou zijn ingericht met een oude tandartsstoel waarop slachtoffers konden worden vastgebonden en waar een arsenaal aan martelwerktuigen werd gevonden. De rechter sprak bij de veroordeling van de verdachten van "een groep die op nietsontziende wijze het recht in eigen hand wilde nemen".
P. werd voor de martelcontainerzaak veroordeeld tot 33 maanden jaar cel, de maximale gevangenisstraf. Hij werd in april ook al veroordeeld tot vijftien jaar cel voor onder meer grootschalige, internationale handel in cocaïne. O. was, naast de martelcontainerzaak, ook verdachte in die zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.