OM gaat medicijndealer uit Bunschoten vervolgen voor dood jonge plaatsgenoten

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Bunschoten-Spakenburg - Het Openbaar Ministerie gaat de aanklacht tegen een 30-jarige man uit Bunschoten uitbreiden met de verdenking dood door schuld. De verdachte wordt in verband gebracht met de dood van twee jonge plaatsgenoten vorig jaar oktober. Eerder werd bekend dat hij wordt verdacht van illegale handel in gevaarlijke, zware medicijnen.
De Bunschoters William Berendse (27) en Lub Bos (36) stierven zondagavond 31 oktober, nadat ze beiden onwel waren geworden. Hun dood leidde tot geschokte reacties in Bunschoten-Spakenburg. De politie sprak van een niet-natuurlijke oorzaak en stelde direct een onderzoek in. De Bunschoter en zijn medeverdachte R.S. uit Hooglanderveen werden vijf dagen later aangehouden.
Volgens het OM kan hun dood het beste verklaard worden doordat ze vergiftigd zijn met methadon en is inmiddels ook duidelijk dat de Bunschoter een rol heeft gespeeld bij de verstrekking van het medicijn.
De zaak tegen de twee verdachten werd gisteren opnieuw behandeld tijdens een pro-formazitting. Eerder dit jaar stonden ze ook al voor de rechter, het duo kreeg toen te horen dat ze hun proces in vrijheid mochten afwachten. Inmiddels zit de 30-jarige verdachte uit Bunschoten weer vast. Volgens het OM heeft hij de Geneesmiddelen- of Opiumwet overtreden.
De rechtszaak gaat op 12 september weer verder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.