Leerdamse basisscholen opgeschrikt door 'baldadige' jongens met bivakmutsen

© ANP
Leerdam - Twee jongens met bivakmutsen hebben gisteren veel angst aangejaagd op verschillende basisscholen in Leerdam. De jongens van 12 en 13 jaar probeerden onder lestijd de scholen binnen te komen.
Basisscholen de Hobbitstee, de Sterrenkijker en de Julianaschool kregen onaangekondigd bezoek van het tweetal. Alleen bij de Hobbitstee wisten ze daadwerkelijk binnen te komen, zegt clusterdirecteur Jan Donga. "Daar gingen ze in de gang zitten". Medewerkers van de school wisten de jongens weg te sturen.
De politie laat weten dat de jongens al snel werden herkend en dat het om een "baldadige" actie ging. "Ze wilden een geintje uithalen, maar hebben daardoor wel mensen de stuipen op het lijf gejaagd", zegt een woordvoerder van de politie. Agenten hebben inmiddels een gesprek met de jongens en hun ouders gevoerd. "Uiteindelijk viel het mee en hebben ze geen strafbare feiten gepleegd. Wel hebben we ze een verwijzing naar Halt gegeven."
Het voorval heeft in ieder geval op leraren en kinderen de nodige indruk gemaakt, laat de Hobbitstee in een brief aan de ouders weten. "Sommige kinderen en leerkrachten waren geschrokken en we hebben er met elkaar over gepraat."
Verschillende ouders en inwoners van Leerdam reageren op Facebook verontwaardigd. "Ik hoop dat ze een goede straf krijgen als ze gepakt worden", laat iemand weten. Een ander spreekt van "achterlijke streken".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.