Risicoduel tussen GVVV en Kozakken Boys in Veenendaal rustig verlopen

Het bleef rustig tijdens en na de wedstrijd.
Het bleef rustig tijdens en na de wedstrijd. © RTV Utrecht
Veenendaal - De wedstrijd tussen GVVV en Kozakken Boys in Veenendaal is uiteindelijk rustig verlopen. Burgemeester Gert-Jan Kats besloot vrijdag veiligheidsmaatregelen te nemen, nadat bij eerdere wedstrijden ongeregeldheden ontstonden. Die onrust was genoeg reden om de wedstrijd aan te wijzen als risicoduel.
De finale van zaterdagmiddag kon doorgaan met publiek, maar niet zonder veiligheidsmaatregelen. Zo mochten supporters van Kozakken Boys alleen afreizen in een speciale buscombi. Ook was er met de verkoop van 500 kaarten maar een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de supporters uit Werkendam.
Daarnaast mochten supporters van beide clubs niet door dezelfde ingang naar binnen, was het parkeerterrein van GVVV zaterdagmiddag niet beschikbaar en moesten aanwijzingen van politie, stewards, boa’s, beveiligers en verkeersregelaars te allen tijde opgevolgd worden. Door al die maatregelen begon het duel wel 10 minuten later dan gepland.
Na de 1-4 nederlaag van GVVV was ingrijpen niet nodig; het bleef rustig in en om het veld. De club uit Veenendaal is gedegradeerd en speelt volgend seizoen in de derde divisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.