Koninklijke onderscheiding voor drijvende kracht achter Amersfoortse buurtvereniging

© Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Chris Bekker, vrijwilliger van de Amersfoortse buurtvereniging Palmstraat/Hulststraat, heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij kreeg die zaterdag tijdens een groot straatfeest waarmee het 45-jarig jubileum van de buurtvereniging in Soesterkwartier werd gevierd. Burgemeester Lucas Bolsius spelde de onderscheiding op.
Bekker is al tientallen jaren vrijwilliger bij de buurtvereniging. In 1980 was hij één van de bouwers van het nieuwe buurthuis en sindsdien is hij er vrijwilliger, klusjesman en beheerder. Hij verzorgt ook diverse sociale activiteiten, zoals kaarten en bingo, en bezoekt en helpt zieke en hulpbehoevende leden.
Bekker versiert het buurthuis met feestdagen en bezorgt nieuwsbrieven en uitnodigingen bij de leden van de vereniging. Verder onderhoudt hij de tuin, het voetbalveld en de bomen op het terrein van de buurtvereniging.
Ook buiten de vereniging is Bekker actief. "Als er iemand hulp nodig heeft is dan staat hij meteen klaar en biedt hij ondersteuning aan", laat de gemeente weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.