Tientallen boeren bij stadion FC Utrecht in gesprek met provinciebestuurders

Gedeputeerde Sterk, naast gedeputeerde Schaddelee en commissaris van de koning Hans Oosters, spreekt de boeren toe.
Gedeputeerde Sterk, naast gedeputeerde Schaddelee en commissaris van de koning Hans Oosters, spreekt de boeren toe. © RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
Utrecht - Tientallen boeren hebben aan het begin van de middag hun trekkers geparkeerd bij stadion Galgenwaard in Utrecht. De boeren voeren actie uit protest tegen de aangekondigde stikstofmaatregelen. Gedeputeerden Mirjam Sterk en Arne Schaddelee, en de commissaris van de koning Hans Oosters zijn ook bij het protest aanwezig.
Onderweg naar het voetbalstadion van FC Utrecht blokkeerden boeren af en toe kruispunten zodat de stoet kon doorrijden. Er zouden ook nog boeren onderweg zijn.
Jeroen van Wijk van boerenbelangenbehartiger LTO Noord zegt wel van het protest af te weten, maar niet betrokken te zijn bij de organisatie. "Ik weet wel dat er een paar boeren met trekkers komen en dat het publieksvriendelijk is." LTO liet eerder weten publieksvriendelijke acties te steunen.
© RTV Utrecht
In eerste instantie waren de boeren van plan om richting het provinciehuis te trekken, maar daar is vanaf gezien om de daar aanwezige Oekraïense vluchtelingen niet te laten schrikken.
Gedeputeerde Mirjam Sterk komt dus naar de protestactie toe, bevestigt haar woordvoerder. Van Wijk van de LTO weet wel wat ze daar te horen gaat krijgen. "Het signaal dat de plannen die er nu liggen desastreus zijn, niet uitvoerbaar, en dat de provincie een harder signaal moet afgeven aan de regering."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.