Veel nieuwe namen in Amersfoorts college

© Gemeente Amersfoort
Amersfoort - Het nieuwe college van Amersfoort telt zes nieuwe namen. Alleen D66'er Willem-Jan Stegeman en GroenLinks-politica Astrid Janssen keren terug in het dagelijks bestuur van de gemeente.
De andere kandidaat-wethouders zijn Tyas Bijlholt (D66), Nadya Aboyaakoub-Akkouh (GroenLinks), CDA'ers Micheline Paffen-Zeenni en Ben van Koningsveld, Rutger Dijksterhuis (ChristenUnie) en Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren).
De meeste nieuwe wethouders zijn al jarenlang actief in de Amersfoortse politiek. Toch zijn er ook nieuwe gezichten van buiten onze regio: Nadya Aboyaakoub-Akkouh komt uit Rotterdam en begon daar ook haar politieke carrière als deelraadslid. Later verhuisde ze naar Nijkerk en werd ze raadslid. Tot dit jaar was zij namens de partij PRO21 wethouder in die gemeente.
Ook nieuw is Johnas van Lammeren uit Amsterdam. Hij maakte in 2010 zijn entree in de Amsterdamse gemeenteraad en gaat nu namens de Partij voor de Dieren aan de slag in Amersfoort.

Recordaantal wethouders

Amersfoort telt straks acht wethouders, het hoogste aantal in onze provincie. Zo telt de gemeente Utrecht maar zeven wethouders. Het hoge aantal is opvallend omdat Amersfoort jarenlang maar vijf wethouders had. Afgelopen periode waren dat er zes.
Welke portefeuilles de acht kandidaat-bestuurders precies gaan vervullen wordt aankomende vrijdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het coalitieakkoord. Op 5 juli vindt dan de installatie plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.