Onderzoek naar provinciaal investeringsfonds voor energietransitie

© Pixabay
Provincie Utrecht - De provincie gaat onderzoeken hoe de energietransitie sneller kan en daar een provinciaal investeringsfonds aan koppelen van ongeveer 80 miljoen euro waaruit grootschalige initiatieven en innovaties betaald kunnen worden. Een initiatiefvoorstel van de VVD in Provinciale Staten hierover werd vanavond met een meerderheid aangenomen.
Volgens de Statenfractie van de VVD is het belangrijk dan ooit om sneller over te stappen op andere energie- en warmtebronnen. Niet alleen vanwege klimaatverandering, maar ook door de oorlog in Oekraïne en de stijgende energieprijzen.
"Iedereen ervaart nu hoe belangrijk het is om niet afhankelijk van andere landen te zijn voor energie en de prijs daarvan", zegt VVD-Statenlid Dop van Ulzen. Ze denkt dat een bedrag van ongeveer 80 miljoen een grote stimulans kan zijn voor de ontwikkeling van een toekomstbestendige energie- en warmtevoorziening.
De bedoeling is dat het onderzoek in beeld brengt waar de provincie het verschil kan maken en wat de effecten daarvan zijn. Na de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar kan de provincie dan keuzes maken om de energietransitie al dan niet verder te versnellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.