Ernstige misstanden bij slachthuis in provincie Utrecht: medewerker slaat, schopt en staat op dieren

© ANP
Provincie Utrecht - Bij een middelgrote slachterij in de provincie Utrecht heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ernstige misstanden geconstateerd. Zo is gezien dat een medewerker dieren opdreef door op ze te gaan staan en ze te slaan en schoppen.
Het bedrijfsproces is stilgelegd en de zogenoemde slachthuiserkenning is geschorst. Ook wordt gekeken of de gedragingen aanleiding zijn voor een strafrechtelijk onderzoek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wil vanwege de lopende procedure niet de naam van de slachterij noemen.
NVWA-toezichthouders in het slachthuis zagen bij een schaap ernstige verwondingen die het dier alleen kort daarvoor opgelopen kon hebben. Daarop zijn beelden teruggekeken van het cameratoezicht in het slachthuis. Vervolgens werd ontdekt dat een slachthuismedewerker de dieren met geweld opdreef.
“We hebben misstanden geconstateerd waarvan je hoopt dat ze gewoon niet voorkomen", zegt Lisette de Ruigh, directeur Keuren bij de NVWA. "Deze respectloze omgang met dieren is onacceptabel. We treden hier dan ook hard tegen op. Dit bedrijf heeft direct de consequenties daarvan ondervonden en kan pas weer slachten als het aan de NVWA kan aantonen dat het dierenwelzijn structureel goed gewaarborgd is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.