Kevin heeft MS en doet aan CrossFit: 'Ik wil laten zien wat ik nog kan'

© RTV Utrecht
Bunschoten - Kevin Maijer pakt een stang met aardig wat kilo's van de grond, tilt 'm naar zijn schouders en dan boven zijn hoofd. Vervolgens stapt hij op de Assault bike, een fiets waarbij ook de armen heen en weer bewegen. Daarna doet de Bunschoter nog een handstand tegen een muur en wat push-ups. Dit alles zonder enige moeite. Maijer doet aan CrossFit, een combinatie van gewichtheffen, gymnastiek en atletiek met heel veel verschillende onderdelen.
Het klinkt niet bijzonder dat een 30-jarige man uit Bunschoten zo'n sport beoefent, maar Kevin hoorde twee jaar geleden dat hij de zenuwziekte MS heeft. "Dat was een behoorlijke klap," zegt Maijer nog ietwat hijgend na de inspanningen. "Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin." Al snel werd Kevin bijna helemaal blind.
Ook zonder zicht bleef Kevin naar de sportschool gaan. "CrossFit is mijn uitlaatklep," zegt hij. "Zowel lichamelijk als geestelijk." Vier a vijf dagen per week is hij in de 'CrossFit box' te vinden. Kevin kan nu weer beter zien, maar zijn toekomst is ongewis. "Je weet nooit wanneer de ziekte toeslaat. De scans zien er niet goed uit. Dat ik nu weer kan zien is tijdelijk."

CrossFit Games in Amerika

Het geeft hem de kracht om er uit te halen wat er in zit. "Ik wil laten zien wat ik nog kan en dat de diagnose MS niet het einde hoeft te betekenen." Sterker nog: Kevin wil op 29 juli meedoen aan de finale van de CrossFit Games in Amerika. Hij wil meedoen in een speciale divisie voor mensen met een neurologische aandoening. "In februari deed ik in die speciale divisie mee aan het CrossFit Open. Toen kwam ik van de 180 deelnemers in de top 20 en tijdens de halve finale ben ik in de top 5 geëindigd."
Het laat zien dat Kevin talent heeft. Er is alleen nog één horde te nemen: het geld. Op GoFundMe is Kevin een crowdfunding gestart om geld op te halen voor zijn reis. "Als iemand wat kan missen, zou dat geweldig zijn."
Verslaggever Robert Jan Booij bij Kevin Maijer in de box
Verslaggever Robert Jan Booij met Kevin Maijer over de CrossFit Games

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.