Opnieuw deelscooters in brand gestoken in Amersfoort

© 365press
Amersfoort - In Amersfoort zijn opnieuw deelscooters van verhuurbedrijf Go Sharing in brand gevlogen. De brandweer rukte vannacht rond 3.40 uur uit naar de Patriciërslaan in Nieuwland en moest daarna door naar Hoogland. Het lijkt erop dat de branden zijn aangestoken.
In Amersfoort zijn het afgelopen jaar zo'n vijftig scooters van de onderneming in vlammen opgegaan. De politie heeft een onderzoek lopen en schakelde onder meer opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht in om de daders op het spoor te komen. Rechercheurs hopen dat mensen informatie over de branden en de daders willen delen. Eventuele camerabeelden kunnen ook goed van pas komen.
Voor één brand in een speeltuin zijn drie tieners veroordeeld tot werkstraffen van 60 tot 80 uur. Bij de overige brandstichtingen zijn nog geen verdachten in beeld. Go Sharing liet eerder aan RTV Utrecht weten niet van plan te zijn om de scooters uit Amersfoort weg te halen. "Wij zwichten niet voor vandalisme", zei een woordvoerder toen. In andere steden zegt het bedrijf geen last van brandstichters te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.