Burgemeester sluit woning Hoef en Haag voor 10 dagen na explosie door 'gerichte actie'

© twitter, @SjorsFrohlich
Hoef en Haag - De woning in Hoef en Haag waar vannacht een explosie was, wordt tien dagen gesloten door de gemeente. Ook wordt er een mobiele camera neergezet om herhaling te voorkomen. Dat maakt burgemeester Sjors Fröhlich bekend.
Door de ontploffing rond 03.30 uur bij het huis aan de 2e Poortstraat raakte de voorgevel beschadigd. Er vielen geen gewonden. De daders zijn spoorloos. De politie vermoedt dat de explosie een 'gerichte actie' was.
Burgemeester Fröhlich van Vijfheerenlanden, de gemeente waaronder Hoef en Haag valt, ging vanochtend langs in de wijk om te praten met geschrokken omwonenden. "Gelukkig geen gewonden, wel veel schade," meldde hij over de situatie ter plekke. Later op de middag maakte hij bekend de woning tien dagen te sluiten. Ook komt er een mobiele camera bij het huis. Fröhlich had geen goed woord over voor het incident: 'bizar om zo'n aanslag in een woonwijk te plegen.'
De politie doet nog verder onderzoek. Gehoopt wordt dat videobeelden en getuigenissen van omwonenden meer licht op de zaak kunnen werpen.
Hoef en Haaf is een dorp in aanbouw in de buurt van Vianen en de Lek dat hoort bij de gemeente Vijfheerenlanden. Uiteindelijk komen hier zo'n 1800 woningen waarvan een groot deel al bewoond is. Er wonen zo'n 2000 mensen.
Ingezonden foto van de schade kort na de explosie.
Ingezonden foto van de schade kort na de explosie. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.