Explosie bij chaletwoning in Tienhoven, politie onderzoekt mogelijk verband met eerder explosief in Hoef en Haag

© Menno Bausch
Maarssen - Bij een chaletwoning in Tienhoven bij de Maarsseveense Plassen is vanochtend vroeg een explosie geweest. De politie doet onderzoek. Er zijn geen mensen gewond geraakt.
Rond iets na 03.30 uur vanochtend was er een explosie bij het chalet aan de Westbroekse Binnenweg. De politie en recherche onderzoeken het voorval. Voor de woning liggen stukken materiaal. De recherche heeft die spullen ingenomen. Inmiddels is bekend dat er een explosief is geplaatst. De politie gaat uit van een gerichte actie en doet verder onderzoek.
Een omwonende laat aan RTV Utrecht weten iets eerder die nacht, rond 01.30 uur, al "een soortgelijke klap" te hebben gehoord. "Die klonk iets minder luid, een beetje als een schot."
Gisteren was er in de nacht ook een explosie bij een woning in Hoef en Haag. Burgemeester Fröhlich van Vijfheerenlanden, de gemeente waaronder Hoef en Haag valt, besloot daarop de woning voor tien dagen te sluiten.
Ook burgemeester Ap Reinders van de gemeente Stichtse Vecht heeft het chalet zondag gesloten uit veiligheidsoverwegingen. De politie vermoedt dat die explosie een 'gerichte actie' was. De recherche van de politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee zaken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.