Nieuw vakantiehuis voor gezinnen met kinderen in het Prinses Máxima Centrum geopend in Doorn

© Stichting Gaandeweg
Doorn - Gezinnen met een kind dat behandelingen ondergaat of heeft ondergaan in het Prinses Máxima Centrum kunnen voortaan terecht in een nieuw vakantiehuis in Doorn. Het huis is bedoeld voor gezinnen die "er even tussenuit willen met elkaar", maar ook als er acuut zorg nodig is kunnen de andere gezinsleden er terecht.
"Gezinnen hebben hierdoor meer rust in een zeer moeilijke periode", zegt Jan-Joost Galesloot, voorzitter van Stichting Gaandeweg die het huis realiseerde. "Ik ben heel blij dat wij vanaf nu gezinnen kunnen verwelkomen in dit hele mooie nieuwe huis."
In het Prinses Máxima Centrum worden kinderen met kanker behandeld. In 2014 werd het geopend. "Sindsdien merken wij dat veel gezinnen graag in de nabijheid van hun behandelend arts willen zijn. Mochten er problemen of zorgen zijn, dan is er snel hulp. Zo ontstond de behoefte een vakantiehuis te realiseren dichtbij het Prinses Máxima Centrum."
Stichting Gaandeweg zet zich in voor gezinnen waarvan een kind de diagnose kanker heeft gekregen. "Via de stichting kunnen gezinnen tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin zijn."
Het nieuwe vakantiehuis staat op het RCN-vakantiepark het Grote Bos in Doorn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.