Show met Amerikaanse trucks terug in de provincie Utrecht

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Soest - De Mack- en Speciaal Transportdag komt naar Soesterberg. De organisatie van het evenement heeft overeenstemming bereikt met Defensie om de dag op militair oefenterrein De Vlasakkers te organiseren. Het evenement werd tot en met 2011 gehouden op het Veemarktterrein in Utrecht, maar moest daar weg toen er een woonwijk kwam.
Op de Mack- en Speciaal Transportdag presenteren bedrijven zich die gespecialiseerd zijn in uitzonderlijk vervoer, zoals met diepladers. Daarnaast laten verzamelaars hun oude Amerikaanse trucks zien. En tenslotte komen kraanbedrijven met hun zwaar materieel. De afgelopen jaren werd de dag georganiseerd bij Borchland in Amsterdam-Duivendrecht. Maar ook daar moet woningbouw komen en dus moest organisator Willem Kuiper opnieuw op zoek naar een nieuwe locatie. De Abcoudenaar kwam uiteindelijk uit bij Defensie, die bereid bleek een oefenterrein ter beschikking te stellen.
“Ik ben heel blij. De afgelopen twee jaar moesten we laten lopen vanwege corona”, zegt Kuiper. “Ik ben via via bij Defensie terecht gekomen, en die reageerden heel enthousiast.” Volgens Kuiper gaat het leger zichzelf ook presenteren op het evenement. Hij meldt dat de gemeente Soest nog wel toestemming moet geven voor het evenement. Dat staat nu gepland voor zondag 2 oktober.
Tot en met 2011 was de dag bij de Veemarkt in Utrecht
Tot en met 2011 was de dag bij de Veemarkt in Utrecht © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.