Boerenblokkades zorgen voor lege schappen: 'Er zijn echt weinig spullen vandaag'

© ANP
Provincie Utrecht - "Onze vracht is vandaag helaas vertraagd. Hierdoor zijn de schappen minder goed gevuld dan je van ons gewend bent", melden briefjes in een Jumbo-filiaal in de Utrechtse wijk Overvecht. Op de groente- en fruitafdeling zijn veel producten op.
Ook in diverse andere plaatsen hebben supermarkten duidelijk minder aanbod door de boerenacties bij distributiecentra, meldt het ANP. Zo zijn net als gisteren de zuivelschappen (deels) leeg.
Ook in de Albert Heijn aan de Utrechtse Oudenoord is de bevoorrading niet zoals normaal. "Er zijn echt weinig spullen vandaag", zegt een vakkenvuller tegen zijn collega. Vooral qua verse groente hebben de klanten er minder keuze dan ze gewend zijn. Bij de Boni in Leusden was dat ook het geval.
Sommige supermarktketens ondervinden helemaal geen hinder van de acties. Bij de Aldi in Rhenen zijn de schappen gevuld als normaal. Ook in het zuiden van het land zijn er minder problemen.
Inmiddels zijn de boerenblokkades bij de distributiecentra van Jumbo in Nieuwegein en Woerden opgeheven en is de bedrijfsvoering daar weer op gang gekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.