Bedrijfsbus van Spakenburgse vishandelaar Arie gestolen: 'Meerdere mensen hebben 'm zien rijden'

De bedrijfsbus van Arie de Graaf uit Spakenburg.
De bedrijfsbus van Arie de Graaf uit Spakenburg. © Arie de Graaf
Spakenburg - Wie heeft de bedrijfsbus van Arie de Graaf uit Spakenburg vannacht gestolen? Het opvallende witte voertuig met bedrijfslogo en bijbehorende huisstijl stond tot gisteravond geparkeerd op de Blauwe Reiger in Bunschoten, vanochtend was hij verdwenen. "Ik had de bus gisteravond naar mijn zoon toe gebracht en vanochtend ontdekte hij dat 'ie was verdwenen."
De vishandelaar baalt als een stekker, want de bus wordt intensief gebruikt voor onder meer het vervoer van vis en lege emballage, maar ook de medewerkers van Arie worden ermee vervoerd. "Er zit een dubbele cabine in, zodat we meer personeel kunnen meenemen naar de markt. Dus we hebben de bus echt nodig voor ons werk. Voor een paar dagen kunnen we nog wel vervangend vervoer regelen, maar langer dan dat gaat eigenlijk niet."

Camerabeelden

Opvallend aan de diefstal is dat de dader na zijn daad nog uitgebreid heeft rondgereden in Spakenburg. "De bus is rond kwart over vier à half vijf door een heleboel camera's gesignaleerd en meerdere mensen hebben 'm ook zien rijden. Maar wat er daarna mee gebeurd is weten we niet."
De Graaf moet een hoop regelen: aangifte bij de politie heeft hij inmiddels gedaan, maar ook het contact met de verzekering kost een hoop tijd. "Er komt een hoop rompslomp bij kijken, vooral omdat de wagen van onszelf is. Ook moet ik nog vervangend vervoer regelen en over 30 dagen kan ik pas een nieuwe bedrijfsbus bestellen omdat het geld dan pas wordt uitgekeerd." Extra vervelend is dat hij waarschijnlijk lang moet wachten op een nieuwe bus. "Ik heb even met Volkswagen gebeld en die vertelde dat de wachttijd een jaar is. Het gaat blijkbaar zo goed met de economie dat je een jaar moet wachten."
De Graaf heeft geen idee wie er achter de diefstal zit. Ondertussen hoopt hij dat de opvallende bedrijfsbus misschien ergens wordt teruggevonden. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in Spakenburg: in het dorp zijn afgelopen tijd meerdere bussen gestolen en sommigen worden soms ook teruggevonden. Dus eigenlijk hoop ik dat dat ook met m'n eigen bus gebeurt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.