Ook in hoger beroep 7 jaar cel en tbs voor Woerdense pakketbezorger die man doodreed

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Woerden - De Woerdense pakketbezorger die in 2020 na een ruzie een man in Wijchen doodreed, is ook in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Utrecht had vorig jaar al dezelfde straf opgelegd.
De destijds 18-jarige Tarik O. zou de man bewust hebben aangereden omdat hij hem aansprak op zijn rijgedrag in een woonwijk. De rechtbank acht in ieder geval bewezen dat de man met zijn gedrag het risico voor lief nam dat hij het slachtoffer zou doden.

Net achttien jaar

De advocaat van O. had het hof in hoger beroep gevraagd het jeugdstrafrecht toe passen in deze zaak, omdat hij ten tijde van zijn daad nog maar net achttien was en in zijn ontwikkeling het niveau van een volwassene nog niet had bereikt. Volgens het hof zijn er echter te weinig aanknopingspunten om hem geestelijk als minderjarige te bestempelen.
De pakketbezorger uit Woerden kreeg op 24 november 2020 ruzie met een 42-jarige inwoner het Gelderse Wijchen, die hem aansprak op zijn rijgedrag. De bezorger zou veel te hard hebben gereden in een woonwijk. Na een felle discussie stapte O. weer in zijn auto, reed hij het slachtoffer aan en reed hij vervolgens zeker twee keer over hem heen. Vervolgens liet hij de man voor dood achter.

Geestesgesteldheid

Vier deskundigen bogen zich over de geestesgesteldheid van O. Zij concludeerden allemaal dat hij psychopathische trekken heeft, snel boos wordt en daarmee conflicten groter maakt. Daarvoor is hij al eerder behandeld, maar zonder succes.
Na de aanrijding ging O. ervandoor en bracht hij zelfs nog enkele pakketjes weg. Hij kon worden opgespoord dankzij een foto die het slachtoffer van zijn kenteken had gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.