'Tijdelijke oplossing voor vestigingsprobleem Cangeroes'

© Fotostudio RedGreenBlue
Utrecht - De gemeente Utrecht zegt een tijdelijke oplossing te hebben gevonden voor het vestigingsprobleem van basketbalvereniging Cangeroes. Het college schrijft in een raadsbrief dat de basketballers 'voor alle trainingsmomenten alternatieve zaalruimten' aangeboden hebben gekregen.
De Utrechtse basketbalclub huurde een zaal van een commerciële verhuurder, maar die heeft een andere bestemming voor zijn hal gevonden. Daarmee zouden de basketballers op straat komen te staan. Maar volgens het stadsbestuur hoeft het dus niet zo ver te komen. "Cangeroes bekijkt op dit moment de mogelijkheden die zijn aangeboden in relatie tot de planning van de trainingen", aldus het college in de raadsbrief.
Het vestigingsprobleem van de basketbalvereniging staat niet op zichzelf. Volgens de gemeente hebben ook andere zaalsportverenigingen last van een tekort aan binnensportaccommodaties. Daarom laat de gemeente op dit moment twee nieuwe sporthallen bouwen: bij het Berlijnplein en aan de Bontekoelaan. Beide locaties worden naar verwachting volgend jaar opgeleverd. Ook onderzoekt de gemeente de komst van een tijdelijke sporthal.
Basketbalvereniging Cangeroes heeft nog niet gereageerd op de raadsbrief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.