Burgemeester Houten sluit woning waar breed aanbod aan drugs te krijgen was

Archieffoto
Archieffoto © Pixabay
Houten - Burgemeester Gilbert Isabella heeft een woning aan de Hoekcamp in Houten voor een periode van drie maanden gesloten. Uit onderzoek van de politie blijkt dat vanuit de woning veelvuldig drugs werd gedeald.
Het ging om een breed aanbod aan soorten drugs, die afgehaald of bezorgd konden worden. Naast cocaïne, MDMA, 2CB, GHB en hennep zijn in de woning busjes pepperspray aangetroffen. De eveneens gevonden hoeveelheid telefoons en contant geld wijzen er volgens de politie op dat de handel een behoorlijke omvang had.
"Dit soort drugspraktijken worden in onze gemeente niet getolereerd", zegt Isabella. "Mede dankzij de meldingen van bewoners via Meld Misdaad Anoniem kon de handel hier worden beëindigd. Ik waardeer het daarom zeer dat deze bewoners een melding hebben gedaan."
De burgemeester benadrukt dat meldingen van omwonenden essentieel zijn om dit soort criminaliteit op te sporen. "Ik roep andere inwoners die signalen van misstanden hebben of iets vreemds zien op om dat ook te doen. Melden kan bij de politie, de gemeente, de woningcorporatie of via Meld Misdaad Anoniem."
De afgelopen week werden meerdere woningen in de regio vanwege verschillende redenen gesloten. Zo werd eergisteren in Nieuwegein nog een woning gesloten. Volgens de gemeente was daar "een gevaar voor de veiligheid van de bewoners". In Hoef en Haag sloot burgemeester Sjors Fröhlich een woning nadat daar een explosief ontplofte. In Tienhoven werd een chalet gesloten nadat daar eveneens een explosief ontplofte. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten in Hoef en Haag en Tienhoven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.