Directeur TivoliVredenburg: 'Cultuursector kan open blijven bij volgende coronagolf'

© ANP
Provincie Utrecht - Wat er ook gebeurt, de zalen, podia en musea blijven open. Dat stelt Jeroen Bartelse, directeur van TivoliVredenburg en daarnaast lid van de Taskforce culturele sector. De taskforce heeft deze week een plan ingediend bij het kabinet, met maatregelen waarmee de cultuurbranche wil voorkomen dat ze opnieuw door corona moet sluiten - zelfs als er code rood wordt afgekondigd, schrijft Trouw.
Sinds het begin van de pandemie is de cultuursector een van de eersten geweest die de deuren moest sluiten bij een coronagolf, en een van de laatsten die weer open ging. Het beleid was soms wispelturig, schrijft Trouw. Zo moesten concertalen zich in 2021 aanpassen aan zes corona-regimes, van 250 bezoekers, tot 1250 bezoekers, tot tweederde zaalbezetting.
Het plan dat nu bij de overheid ligt zou meer duidelijkheid moeten bieden, met vaste maatregelen voor ieder scenario. "We gebruiken een alarmeringssysteem met kleurcodes, zoals het KNMI", vertelt Bartelse. Bij code groen is er niks aan de hand en zijn er geen maatregelen nodig. Bij code geel worden onder meer vaste looproutes en contactloos betalen ingesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.