Rolstoelbackpacker Kris krijgt kwijtgeraakte rolstoel beschadigd terug

© Kris Switsers
Maarssen - Rolstoelbackpacker Kris Switsers heeft haar rolstoel terug, maar die is wel beschadigd. De jonge vrouw uit Maarssen reisde door Europa, maar moest voor een korte onderbreking terug naar Nederland, omdat de remmen van de elektrische rolstoel het begaven. Ze hoopte die snel te repareren in Nederland en haar reis te vervolgen, maar toen Kris op Schiphol uit het vliegtuig stapte, bleek haar rolstoel kwijt. Inmiddels heeft ze die met een hoop speurwerk terug gevonden, maar ze kan 'm niet gebruiken. Hij is namelijk ernstig beschadigd.
Kris hoopte dat haar tijd in Nederland van korte duur zou zijn. Maar met haar kapotte rolstoel is ze behoorlijk ver van huis. Het was überhaupt een hele speurtocht om 'm terug te vinden. "Ik heb niks van Transavia gehoord, maar moest via de pers horen dat de rolstoel gisteren zou aankomen."

'Niemand op Schiphol wist ervan'

Op 's lands grootste luchthaven werd Kris echter niet verwacht. "Op Schiphol had niemand een idee wat ik kwam doen. Ik heb heel lang gewacht en toen kwam ergens uit een lift ineens een rolstoel. Ik zag dat ie van mij is, en kon 'm zo meenemen. Er werd ook niet gecheckt of die van mij is." Ze is erg verbaasd over de gang van zaken. "Ik vind het kwalijk dat de pers het eerder weet dan ik. Dat is heel naar om mee te maken. Dan verwacht je in elk geval dat je gebeld wordt."
Kris kwam naar Nederland omdat de elektrische ondersteuning gerepareerd moest worden. Maar nu is rolstoel zwaar beschadigd. "Voor de zekerheid had ik hem ingepakt in bubbeltjesplastic, met tie-wraps en touw. Ook had ik er meerdere briefjes met de tekst 'be careful' opgeplakt", zei Kris eerder tegen RTV Utrecht.

Transavia: 'Dit is niet de bedoeling'

Een woordvoerder van Transavia zegt dat "grote beschadigingen over het algemeen worden vergoed". De bagage raakte kwijt door een fout in het systeem in Griekenland, legt hij uit. Maar het is absoluut niet de bedoeling. "We willen natuurlijk niet dat iemand een rolstoel kwijtraakt en vervolgens niks hoort. Dat is niet de bedoeling."
Kris hoopt in elk geval dat de rolstoel gerepareerd kan worden, want vervangen is een hele kostbare opgave. Ze heeft er zeven jaar voor gespaard, daarvoor kon ze niet zelfstandig het huis uit. Mede daardoor genoot ze ontzettend van de reis tot nu toe. "Daardoor heb ik de afgelopen zes maanden de mooiste dingen beleefd en de leukste dingen gedaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.