Extinction Rebellion demonstreert bij filialen ING in Utrecht, Amersfoort en Zeist, bezetting inmiddels voorbij

© AS Media
Provincie Utrecht - Extinction Rebellion heeft vanmiddag de filialen van ING in onder meer Utrecht, Amersfoort en Zeist bezet. In de meeste filialen konden klanten hun bankzaken gewoon voortzetten. Maar in Utrecht was te veel hinder van de bezetting. Het kantoor is daarom door de politie eerder gesloten, aldus een woordvoerder van de bank.
Daarbij zijn drie mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, laat de milieuorganisatie weten. De demonstratie werd gehouden om ING te bewegen te stoppen met de financiering en dienstverlening aan de fossiele industrie. "Ondanks dat de klimaatcrisis steeds erger wordt, financiert deze bank de fossiele industrie met meer dan 50 miljard euro sinds het Parijsakkoord in 2015", meldt Extinction Rebellion. "Daarom moeten we wel actie voeren."
Volgens de milieuorganisatie werden vandaag door het hele land 23 filialen bezet. ING zelf zegt dat er 14 kantoren bezet waren. Inmiddels zijn de acties op de meeste plaatsen weer ten einde gekomen, aangezien de ING-kantoren om 16:00 uur sluiten. Alleen in Nijmegen waren nog demonstranten in het filiaal rond 16:30 uur, meldt ING.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.