Toekomst van Sari van Veenendaal op EK nog onbekend na blessure in gelijkspel tegen Zweden

Archieffoto.
Archieffoto. © Orange Pictures
Nieuwegein - Het is nog niet duidelijk of Sari van Veenendaal nog in actie gaat komen tijdens het EK voetbal voor vrouwen in Engeland. De keepster uit Nieuwegein raakte gisteravond tijdens de wedstrijd tegen Zweden geblesseerd. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.
Van Veenendaal raakte geblesseerd toen ze bij een hoge bal hard botste op verdedigsters Stefanie van der Gragt en Lynn Wilms. Daarom moest zij halverwege de eerste helft gewisseld worden. Verdedigster Aniek Nouwen liep in de slotfase van de eerste helft ook een blessure op, in haar geval aan een been.
Na de wedstrijd zijn zowel de geblesseerde Van Veenendaal als Nouwen gecontroleerd in het ziekenhuis. Bondscoach Mark Parsons kon zaterdagavond nog niet zeggen of de speelsters nog in actie komen dit EK. Op zondag verwacht hij daar meer nieuws over te kunnen brengen.
Zweden nam tijdens de wedstrijd de eerste goal voor haar rekening in de 35e minuut via Jonna Andersson. Pas in de tweede helft kwam Nederland langszij dankzij een goal van Jill Roord, die de bal in de 52e minuut voor haar voeten kreeg via Vivianne Miedema.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.