Toch explosie bij woning in Huizen die uit voorzorg gesloten werd na ontploffingen in Hoef en Haag en Tienhoven

© Caspar Huurdeman
Huizen - In Huizen in de provincie Noord-Holland heeft vannacht een explosie plaatsgevonden bij een woning. Dat was een van de twee huizen die vorige week zondag uit voorzorg werd gesloten door de gemeente na explosies bij woningen in Hoef en Haag en Tienhoven in Utrecht.
Burgemeester Niek Meijer van Huizen ging vorige week zondag uit voorzorg over tot sluiting van twee woningen aan de Roef 3 en de Roef 6 in zijn gemeente. Hij zei toen: "Mij is verzekerd dat het open houden van de woningen een gevaar kan opleveren voor de bewoners en de omwonenden. Dat is voor mij voldoende om tot voorlopige sluiting over te gaan." Iets minder dan een week later vlogen rond 02.00 uur de ramen alsnog uit de sponningen na een explosie bij het huis aan de Roef 3. Daarbij raakte niemand gewond, maar buurtbewoners moesten wel hun woning verlaten.
De bewoners van de woning in Huizen werden volgens dagblad De Telegraaf bedreigd vanwege een drugsgerelateerde zaak. De ontploffingen vorig weekend in de provincie Utrecht bij een huis in Hoef en Haag en een chaletwoning in Tienhoven zouden hier ook mee te maken hebben.
Na de explosief in Hoef en Haag en Tienhoven besloten de burgemeesters van Nieuwegein en Vijfheerenlanden ook om woningen te sluiten aan de Zeearend in Nieuwegein en de Hoevesteinse Lint in Hoef en Haag. Voor de aanslagen in de provincie Utrecht is inmiddels een 42-jarige man uit Den Haag opgepakt. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dreiging op de woningen in Huizen, Nieuwegein en Hoef en Haag.
De politie doet onderzoek na een explosie bij het chaletpark in Tienhoven
De politie doet onderzoek na een explosie bij het chaletpark in Tienhoven © Menno Bausch

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.