Vuelta-festiviteiten in de provincie Utrecht

© Provincie Utrecht
Provincie Utrecht - Tijdens de twee dagen dat het peloton door de provincie Utrecht raast, worden er in alle parcoursgemeenten sportieve, culturele en feestelijke evenementen en activiteiten georganiseerd. Bekijk op deze kaart alles over starttijden, wc's, grote schermen en doorsteekplekken.
Voor kinderen zijn er workshops te volgen om te leren fietsen en voor ouderen is er een cursus valpreventie. Voor de echte sportievelingen zijn er fietsroutes en wielertours om het parcours waar de profs in augustus rijden te verkennen.
Ook op cultureel gebied zijn er diverse activiteiten. Zo is er onder meer een historisch festival in Doorn en speelt er een voorstelling over de Vuelta tijdens de Parade in Utrecht. En voor wie van lekker eten houdt, worden de Vuelta Etapas op de Utrechtse Heuvelrug georganiseerd.
Van 18 tot en met 21 augustus tovert dB’s in Utrecht ter ere van La Vuelta zijn terras om tot een heuse Costa del Sol. Het hele weekend kun je er terecht voor Spaanse dranken, hapjes, muziek, dans en gezelligheid. Met een kunstexpositie van eigenwijze Fietsen door Danibal wordt het zomerse terras gedurende het hele Spaanse festival opgefleurd.
In gemeente Leusden is een uitgebreid programma met een bijzondere Spaanse muziekavond op vrijdag 19 augustus: een combinatie van jazz en opera met een aantal bekende namen. Oud-wielrenner Michael Boogerd is gestrikt als spreker. Hij komt ook kijken bij de doortocht langs de Doornseweg.
Tijdens de tijdrit in Utrecht staan er op tien plekken langs het parcours Utrechtse muzikanten die de renners aanmoedigen. Uiteenlopende blaasmuziekorkesten en diverse drumbands maken met hun muziek de tijdrit tot een feestje.
Op een vijftal unieke locaties in de provincie Utrecht is het mogelijk om te spinnen op muziek. Dompel je onder in Spaanse sferen met livemuziek die wordt verzorgd door een gitarist & zangeres én een optreden van een danseres. Vamos Spinning in de bieb op 13 augustus: Flamenco-gitarist Arturo Ramon, flamenco-zangeres Erminia Fernandez Cordoba en danseres Pastora zorgen voor een wervelende show.
En tussen de spinningsessies door en na afloop is er een wielercafé met onder anderen journalist en Spanje kenner Edwin Winkels, ex-profwielrenner Marc de Maar, theatermaker en schrijver Paul Feld, sportjournalist Deborah Blekkenhorst, alles onder leiding van Friso Wiersum

Verder:

- Vuelta Fietshub: Een rondreizend fietsdorp waar urban sports, fietsen, kunst, cultuur en feest samenkomen.
- El Prado en las calles: Kopieën van topstukken uit Museum Prado in Madrid hangen aan het hek van het Bredase Park Valkenberg.
- Dikke Banden Races: Kinderen tussen 5 en 12 strijden voor een plek in de grote finale tijdens het Vuelta-weekend.
- Expositie ‘Stadfietsers, we gaan de goede kant op’. Deze expositie verkent de wereld van de fiets als transportmiddel in de stad en als gezond en duurzaam vervoermiddel voor iedereen.
- Trapas Leusden. Ontdek Leusden per fiets en geniet onderweg van culinaire lekkernijen bij diverse restaurants.
- Historisch festival Doorn. Beleef met het hele gezin 2500 jaar Europese historie. Bekijk riddergevechten, ontmoet een Viking en bekijk de historische fietswerkplaats.
Bekijk het volledige overzicht van alle zomeractiviteiten op Vamos Utrecht of check deze digitale kaart.
Interview met Cor Jansen van Utrecht Marketing (5 juli)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.