Flitspaal bij Vredehofstraat in Soest, OM kijkt nog naar Dalweg, 9 andere locaties afgewezen

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
Soest - Bij de Vredehofstraat in Soest komt een vaste flitspaal. Het Openbaar Ministerie komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de gemeente. Er wordt vaak te hard gereden in de Vredehofstraat, terwijl ook veel scholieren oversteken van en naar het Griftland College en Baarns Lyceum.
Het OM heeft nog in beraad of de Dalweg, tussen de Steenhoffstraat en Beukenlaan, in aanmerking komt voor een verplaatsbare flitspaal. Eerder dit jaar gebeurde er een dodelijk ongeluk op de Dalweg.
Omdat er over meer hoofdwegen in Soest wordt geklaagd dat er te hard wordt gereden, had de gemeente in totaal elf verzoeken om flitspalen ingediend bij het OM. Negen andere locaties zijn afgewezen.
Wethouder Osman Suna vindt het jammer, maar is ook realistisch. “We hielden er al rekening mee dat de meeste locaties mogelijk zouden afvallen. In die zin mogen we tevreden zijn met het antwoord dat we nu van het OM hebben ontvangen. Dat neemt niet weg dat veel omwonenden teleurgesteld zullen zijn met dit resultaat. En dat begrijpen we."
Verkeersveiligheid blijft voor de gemeente van groot belang, benadrukt de wethouder. "Wij willen dan ook met het antwoord van het OM verder in gesprek gaan met de politie. En kijken hoe we op een effectieve wijze ook op andere hoofdwegen in Soest en Soesterberg kunnen handhaven op snelheid.”

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.