Jongerencentrum Eemnes op de weg terug na brand: 'Maar het hele dak moet nog worden vernieuwd'

© Twitter Gemeente Eemnes
Eemnes - Jongerencentrum Impuls in Eemnes kan weer worden gebruikt. In het gebouw woedde afgelopen januari een grote brand. Er moet nog een grote renovatie komen, toch kunnen langzaamaan de eerste activiteiten weer worden georganiseerd.
Malin Kolbrink van welzijnsorganisatie Versa is blij dat er weer licht aan de horizon is voor Impuls. "Het eigen honk werd wel gemist", zegt ze. Het afgelopen halfjaar werden veel activiteiten verplaatst naar het Huis van Eemnes.
Dat de brandschade aanzienlijk was, is een understatement. "Het hele dak moet nog worden vernieuwd. Dus we kunnen nog geen grote feestelijke opening plannen. Maar we mogen er weer in, dat is al heel wat."
Ook de gemeente is blij. Volgens wethouder René ten Have heeft de aannemer er alles aan gedaan het pand aan de Noordersingel zo snel mogelijk weer gebruiksklaar te maken.
Bij Impuls worden meerdere activiteiten voor jongeren georganiseerd. Zo zijn er meidenavonden, kunnen jongeren advies krijgen, muziekworkshops volgen en krijgen ze coaching, zowel individueel als in groepsverband. In de zomer zijn vaak grotere evenementen, bijvoorbeeld de Eemnesser Spektakel Dagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.