Crisisnoodopvang voor vluchtelingen in sporthal Meerkerk

© Dorpshuis De Linde
Meerkerk - In razend tempo wordt een sporthal in Meerkerk omgebouwd tot crisisopvang. Over een paar weken komen de eerste vluchtelingen namelijk al aan bij de sporthal die bij dorpshuis De Linde hoort. De gemeente heeft de ruimte beschikbaar gesteld aan het COA vanwege de grote roep om tijdelijke opvangplekken.
De sporthal wordt een tijdelijke crisisnoodopvang voor vluchtelingen, die er tot 1 oktober zal staan. Naar verwachting worden er tussen de 50 en 70 personen opgevangen, laat de gemeente weten in een persbericht. "Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te helpen. Dagelijks komen beelden voorbij van overvolle opvangcentra van het COA. Mensen die op stoelen slapen, of erger nog, op straat."
© Dorpshuis De Linde

Te weinig ruimte

Het centrale orgaan voor de opvang ziet dat er veel te weinig ruimte is om mensen op te vangen die asiel hebben aangevraagd of al een verblijfsvergunning hebben. Ze hopen dat ruimtegebrek rond 1 oktober te hebben opgelost, maar dat neemt het probleem tot die tijd dus nog niet weg.
Nadat andere gemeenten in de provincie Utrecht al hun hulp hadden aangeboden, besloot Vijfheerenlanden daarom de sporthal in Meerkerk vrij te maken. De sporthal staat dichtbij een andere opvangplek: in hetzelfde dorp worden al maandenlang Oekraïners opgevangen in het gemeentehuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.