Twee aanhoudingen na ongeluk door A28-blokkade waarbij Amersfoortse motorrijder omkwam

© Van Oost Media
Amersfoort - Het OM verdenkt twee mannen van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk tijdens een snelwegblokkade in de provincie Drenthe. Daarbij kwam een 56-jarige motorrijder uit Amersfoort om het leven.
Het ongeluk gebeurde afgelopen vrijdag op de A28 ter hoogte van Beilen. Tijdens de snelwegblokkade zette een van de mannen zijn vrachtwagen stil op de snelweg. Vervolgens ontstond een file, waarna een motorrijder in botsing kwam met een bestelbus. De 55-jarige chauffeur van de bestelbus raakte gewond: ook hij wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeluk.

Snelwegblokkade

De snelwegblokkade was een reactie op een oproep van boerenactiegroep Agractie aan Nederlanders om zich solidair te tonen met de boeren door vrijdag 15 juli om 15.00 uur voor 15 minuten het werk stil te leggen. Op allerlei plekken in het land werd op bijvoorbeeld snelwegen het verkeer stilgelegd. Bekend was al dat op een andere plek op de A28, ter hoogte van Elspeet, deze actie was uitgevoerd, en ook op de A1 en A50.
Maar onduidelijk was nog of het fatale ongeluk bij Beilen was veroorzaakt door de solidariteitsactie. De ANWB liet die vrijdagmiddag weten geen boerenactie te hebben gezien bij het Drentse Beilen. De actie om Nederland "een kwartier plat te leggen" was een nieuwe in een reeks om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet.
Het onderzoek naar het dodelijke ongeval loopt nog, daarom trekt het OM Noord-Nederland nog geen conclusies. Beide verdachten zijn afgelopen weekend verhoord en vrijgelaten. Wel zijn hun rijbewijzen ingenomen. Allebei blijven ze verdachten in de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.