Politie zoekt getuigen van insluiping woning in Amersfoort

© RTV Utrecht
Amersfoort - In een woning aan de Bruggensingel-Noord in Amersfoort heeft afgelopen maandag een insluiping plaatsgevonden. De daders dwongen de bewoonster haar pinpas af te staan en voerden hier meerdere transacties mee uit. De daders zijn nog spoorloos en dus roept de politie getuigen op zich te melden.
De verdachten kwamen rond 9.30 uur de woning binnen en troffen daar de bewoonster aan. Zij werd gedwongen haar pinpas af te geven, waarmee de daders vervolgens meerdere malen pinden. Een van deze transacties vond aan het einde van de ochtend plaats in het winkelcentrum van Vathorst aan de Wouda.

Grijze auto

Een van de verdachten is vanaf daar weggerend in de richting van het Leeghwater. Hij stapte daar in een grijze auto. De man was gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon en een witte broek. De auto reed daarna weg in de richting van de rondweg.
Bij een pintransactie rond 14.00 uur in het winkelgebied aan de Kamp is een tweede verdachte gesignaleerd. Deze man was gekleed in een lichtblauwe trainingsbroek met witte strepen en droeg een grijze pet. Mogelijk waren rondom deze persoon ook anderen aanwezig die zich verdacht gedroegen, stelt de politie.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op zich te melden. Mochten er mensen zijn die de verdachten hebben gefilmd met hun telefoon, worden ook zij verzocht contact op te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.