Barista of oplosbakkie: als er maar koffie is op de camping in Baarn

Jeroen zet zijn koffie met een elektrische percolator
Jeroen zet zijn koffie met een elektrische percolator © RTV Utrecht
Lage Vuursche - Er zijn maar weinig mensen die zonder hun dagelijkse kopje koffie kunnen. Dus als je gaat kamperen zit er niets anders op dan de spullen mee te nemen om een bakkie te kunnen zetten.
Op de camping De Zeven Linden in Baarn wordt meteen duidelijk dat iedereen zo zijn eigen manier heeft van koffie zetten. Zo heeft de een zijn Nespresso-apparaat mee, de ander zet een kopje oploskoffie. Jeroen Duclou uit Zoetermeer heeft een elektrische percolator mee en maalt zelfs voor de tent zijn eigen bonen: "Ik maal de bonen vaak de avond van tevoren, want anders maak ik 's ochtends iedereen ermee wakker."
Ben de Blok drinkt zijn koffie 'zwart met heel veel melk' voor zijn tent
Ben de Blok drinkt zijn koffie 'zwart met heel veel melk' voor zijn tent © RTV Utrecht
Campingbuurman Ben de Blok uit Doetinchem drinkt zijn koffie met melk en zet het op de ouderwetse manier, met een filter boven de thermoskan en dan water opgieten: "Zo deden mijn ouders het vroeger ook. Mijn vrouw vindt de smaak van deze koffie het beste", vertelt hij.

Barista Merel

De campinggasten in Baarn kunnen vandaag genieten van de professionele koffie van barista Merel van der Hagen. Sinds kort heeft ze het roer omgegooid en een oude Amerikaanse bus gekocht. Ze is een koffieliefhebber en dus verkoopt ze vanuit de bus koffie en lekkers.
"Het is gewoon de geschiedenis van koffie, de smaak, de verschillen van smaak die je kan krijgen. Het is ook het geduld dat je moet hebben voor een goed kopje koffie. Het is bijna een kunstvorm, een ritueel dat je nodig hebt om een goeie koffie te maken en daar houd ik gewoon van", vertelt Merel.
De oude Amerikaanse schoolbus is omgetoverd tot koffie-truck
De oude Amerikaanse schoolbus is omgetoverd tot koffie-truck © RTV Utrecht
Veel campinggasten zijn blij met de koffie van Merel en de voorkeur gaat vooral uit naar de cappuccino. Eline uit Baarn: "Het is de beste koffie die ik in twee weken gedronken heb." Voor wie op de camping zelf een cappuccino wil maken, heeft Merel nog wel een tip. "Een handige melkopschuimer op batterijen, die kan je gewoon lekker in je pannetje melk houden en dan heb je toch een cappuccino in je tent."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.