Utrechter (50) aangehouden na ontploffingen en dreigementen rond drugsconflict

© RTV Utrecht
Utrecht - Een 50-jarige man uit Utrecht is aangehouden in verband met een serie explosies en bedreigingen. Waarschijnlijk heeft die reeks incidenten te maken met een conflict in het drugsmilieu in Utrecht en omgeving.
Een woordvoerder laat weten dat de man begin deze week is opgepakt. Wat zijn precieze rol is geweest, wordt momenteel onderzocht. De Utrechter is na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijft wel een verdachte in het onderzoek.

Ontploffingen en sluitingen

De zaak kwam begin deze maand aan het rollen na een ontploffing in een woning in Hoef en Haag. Daarna volgden nog explosies in huizen in Tienhoven en Huizen. Al deze woningen werden vervolgens op last van de burgemeester gesloten.
Naast deze woningen werden nog vier andere huizen gesloten vanwege de voortdurende dreiging. In totaal zijn er dus zeven woningen in vijf verschillende gemeenten voorlopig dicht. In Vijfheerenlanden (twee woningen), Nieuwegein, Stichtse Vecht en Utrecht werd bovendien besloten de woningen nog eens 10 dagen langer op slot te houden.

Tweede aanhouding

De Utrechter is de tweede verdachte die is aangehouden. Op 7 juli werd al een 42-jarige Hagenaar gearresteerd in zijn woonplaats in verband met deze zaak. Die man wordt onder meer verdacht betrokken te zijn bij het plaatsen van de explosieven in Hoef en Haag en Tienhoven.
Het onderzoek van de politie gaat ondertussen onverminderd door en daarom is de politie nog steeds op zoek naar andere betrokkenen. Mensen die iets gezien hebben van de explosies of meer informatie hebben over de incidenten, worden daarom opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.