Onvrede na afsluiting van bruggen Cantonspark in Baarn: 'Tijdens renovatie zijn niet de goede keuzes gemaakt'

© Gemeente Baarn
Baarn - De VVD in Baarn is ontstemd over de sluiting van meerdere bruggen in het Cantonspark. Volgens de gemeente zijn de bruggen en betonnen relingen niet veilig genoeg en daarom zijn ze eind vorige week direct afgezet. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend.
Het Cantonspark werd afgelopen jaren opgeknapt voor een bedrag van 600.000 euro, maar er zou destijds maar één brug in het herstelplan zijn meegenomen, schrijft de VVD in een reeks schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.
"Bij de behandeling van de perspectiefnota werd gevraagd om extra 30.000 euro voor de renovatie van de overige bruggen. De VVD heeft toen aangegeven dat wij het vreemd vonden dat dit niet in het herstelplan was opgenomen en dat er dan dus keuzes moesten worden gemaakt", schrijft de partij.
De VVD vindt dat destijds niet de goede keuzes zijn gemaakt om binnen het budget te blijven omdat drie jaar geleden al bekend was dat de bruggen in slechte staat waren. Ook wil de partij weten hoeveel de restauratie van de bruggen en relingen gaat kosten en hoe de gemeente dat gaat betalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.