Hooibalen in brand langs A2 bij Breukelen, twee rijstroken dicht

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Breukelen - Langs de A2 bij Breukelen staan hooibalen in brand, laat Rijkswaterstaat vanavond weten. Richting Amsterdam zijn twee rijstroken dicht. "Omdat de berm en omliggend groen momenteel erg droog zijn neemt de brandweer geen enkel risico en kan het blussen langer gaan duren."
Op beelden is te zien dat er op een nabijgelegen viaduct een trekker staat en een omgekeerde, Nederlandse vlag hangt. De omgekeerde vlag is de afgelopen tijd symbool geworden voor de boerenprotesten. Volgens Rijkswaterstaat kan de actie voor afleiding zorgen bij weggebruikers en is het dus onveilig voor het verkeer.
Eerder op de dag werd nog door onder meer Rijkswaterstaat, de politie Oost-Nederland en de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland aan boeren opgeroepen te stoppen met onveilige acties. Dit naar aanleiding van onveilige acties in het oosten van het land. "Wij begrijpen dat zij een signaal willen afgeven en respecteren dat zij uiting geven aan de zorgen die zij hebben.
Dat recht hebben zij, net als ieder ander. Maar met het bewust in brand steken van strobalen, het dumpen van afval waaronder ook asbesthoudende materialen en het uitrijden van mest veroorzaken zij schade en onveilige (verkeers)situaties."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.