Pand in Mijdrecht zes maanden op slot na ontdekking hennepkwekerij bij grote brand

© Petershotnews
Mijdrecht - Tijdens het blussen van een grote brand in een bedrijfspand in Mijdrecht werd een hennepkwekerij ontdekt. De gemeente heeft nu besloten het pand zes maanden dicht te houden. Één verdachte is aangehouden.
Gisteren brak rond 15.30 uur brand uit in het pand aan de Rendementsweg in Mijdrecht. Volgens de brandweer was er sprake van een “zeer grote brand”. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plekke om de vlammen te blussen. Later werden er restanten aangetroffen van een hennepkwekerij met ruim 1700 planten.
Een 27-jarige man uit Haarlem is aangehouden als verdachte. Hij was ten tijde van de brand aanwezig in het pand. De politie, brandweer en gemeente zijn de hele nacht bezig geweest de hennepkwekerij te ontmantelen.

Duidelijk signaal

Anja Vijselaar, locoburgemeester van De Ronde Venen, heeft besloten het pand voor zes maanden te sluiten. De gemeente wil hiermee “een duidelijk signaal afgeven dat dit niet wordt getolereerd”. De eigenaar mag het pand wel in om schade af te handelen, maar het gebouw mag voorlopig niet verhuurd worden.
Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Één persoon ademde rook in en werd door het ambulancepersoneel nagekeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.