Zeer grote brand net over provinciegrens in Beesd, Utrechtse brandweer assisteert

© JS Multimedia
Beesd - Brandweerwagens van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) hebben met vier tankautospuiten en een hoogwerker geassisteerd bij een zeer grote uitslaande brand op een industrieterrein in Beesd, net over de provinciegrens in Gelderland. Vanochtend werd bekend dat er restanten van een mogelijk drugslab zijn aangetroffen in het gebouw.
De brand brak rond 20.45 uur in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Industrieweg. Vrijwel onmiddellijk sloegen de vlammen hoog uit en kwam er veel rook vrij. Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden waarschuwde gisteravond dat deze rook ook richting Leerdam trekt, dat op slechts enkele kilometers afstand van Beesd ligt.
Het gebouw moet volgens de veiligheidsregio als verloren worden beschouwd. Ook enkele naastgelegen gebouwen hebben schade opgelopen, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. In totaal zijn ongeveer tweehonderd hulpverleners actief geweest bij de bestrijding van het vuur, onder wie hulpverleners uit naastgelegen veiligheidsregio's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.