Opnieuw explosie bij woning Hoef en Haag: omwonenden weer terug naar huis

Onderzoek bij de woning in Hoef en Haag.
Onderzoek bij de woning in Hoef en Haag. © Koen Laureij
Hoef en Haag - Bij een woning aan de Hagesteinsestraat in Hoef en Haag is vanmorgen een explosie geweest. Daarbij is niemand gewond geraakt, meldt de politie. De straat was een aantal uren afgezet met politielinten en ook de nabijgelegen 1e Poortstraat was enige tijd ontruimd. Begin deze maand was er ook al een explosie bij een woning in dezelfde wijk.
Omwonenden schrokken omstreeks 04.00 uur wakker van een harde knal. Specialisten van het Team Explosieverkenning van de politie doen momenteel onderzoek aan de voorkant van de woning. Op straat zijn glas en brokstukken van het huis te zien. Mensen die hun woning uit moesten werden tijdelijk opgevangen in een stadsbus. Inmiddels is iedereen weer teruggekeerd, meldt burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden.
De straat in Hoef en Haag is afgezet.
De straat in Hoef en Haag is afgezet. © Koen Laureij
De burgemeester nam vanochtend een kijkje bij de woning in Hoef en Haag. Op Twitter laat hij weten dat de woning "zwaar beschadigd" is en dat de bewoners worden opgevangen. Ook meldt hij dat omwonenden "enorm geschrokken" zijn.
Vanwege het onderzoek was de toegangsweg vanuit Vianen naar de A27 tijdelijk afgesloten.

Eerdere incidenten

Begin deze maand was er op een steenworp afstand ook al een explosie bij een woning: dat gebeurde op de 2e Poortstraat. De woning werd toen voor tien dagen gesloten door de burgemeester. Daarna volgden nog explosies in huizen in Tienhoven en Huizen. Al deze woningen werden vervolgens op last van de burgemeester gesloten. De politie pakte later een 50-jarige man uit Utrecht op in verband met de reeks incidenten.
Of er een verband is met de eerdere incidenten wordt onderzocht. Naar aanleiding van het incident van vanochtend zijn nog geen aanhoudingen verricht. Eventuele getuigen die iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.