Vier vrachtwagens uit de regio dingen dit weekend mee om de titel Mooiste Truck van Nederland 2021

© Vincent Broer / Truckstar
Woerden - Wie van mooie trucks houdt, komt in Assen dit weekend niets tekort. Op het TT Circuit vindt namelijk het veertigste Truckstar Festival plaats. Daar wordt ook de mooiste vrachtwagen van het jaar gekozen en vier trucks uit de regio maken kans, waaronder drie uit de gemeente Woerden. "Het gaat om het totaalplaatje", zegt kanshebber Andy van der Gun uit Harmelen over wat er nodig is om te winnen.
Iedere chauffeur kan met zijn of haar vrachtwagen deelnemen aan de jaarlijkse wedstrijd. Daarvoor moet je alleen een foto van je truck opsturen naar Truckstar. Zij brengen vervolgens een boek uit met zo'n 1400 vrachtwagens en de lezers van het blad kiezen dan de 24 mooiste uit. Die 24 zijn dit weekend dus in Assen te bewonderen en worden beoordeeld door een jury.
Morgenochtend wordt bekend wie deze prijs in de wacht heeft gesleept, maar Andy is inmiddels niet meer zenuwachtig over de uitslag. "De spanning is er een beetje afgevallen", vertelt hij. "De jury is geweest, de auto is beoordeeld. Ik kan er nu niets meer aan doen. Vanavond ga ik gewoon genieten samen met de jongens die mee hebben gewerkt. Biertje erbij, gezelligheid en vrienden en collega's om me heen."

Teamprestatie

Want hij heeft zijn truck niet in zijn eentje zo mooi gekregen, legt hij uit. "Ik heb een heel team om me heen. De afgelopen tijd hebben we samen onwijs veel uren gestoken in en allerlei leuke ideeën uitgewerkt op de wagen. De afwerking is in mijn ogen 100 procent. Nee, wel 110 procent." Zijn vader is André is in ieder geval heel trots op wat zijn zoon voor elkaar heeft gekregen. "Hij heeft er heel veel werk aan gehad. Het is een droom van hem en het is mooi dat hij die op deze manier laat uitkomen.
Andy van der Gun sleutelt nog aan zijn truck
Andy van der Gun sleutelt nog aan zijn truck © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Maar wat maakt een truck nou precies mooi? Andy weet het wel. "De afwerking, de kleuren, de opbouw, de samenstelling, het carrosseriewerk, de verlichting", somt hij op. "Het totaalplaatje dus eigenlijk. Dat maakt een vrachtwagen helemaal af in mijn ogen."

Telefoon ontploft

De afgelopen twee jaar was er vanwege de coronacrisis geen fysiek Truckstar Festival mogelijk. De verkiezing werd daarom online georganiseerd. Vorig jaar won Cobus Nagel en hij is ook dit jaar aanwezig op het evenement, zij het niet als deelnemer deze keer. Hij weet nog goed hoe het was om vorig jaar te winnen. "Er komt ineens van alles op je af. Mijn telefoon ontplofte en iedereen leefde met me mee. Dat was bizar."
Daarop heeft Andy zich nog helemaal voorbereid. "Nee, totaal niet. Ik laat het gewoon over me heenkomen. Wat ik al zei, het is nu uit mijn handen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt. En wat de uitslag ook wordt, ik ben tevreden", besluit hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.