Alcoholcontrole in Veenendaal: 12 bestuurders drinken te veel, opa krijgt compliment

© Politie Veenendaal
Veenendaal - De politie heeft afgelopen nacht op verschillende plekken in Veenendaal alcoholcontroles gehouden. Twaalf bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Één van hen zat zelfs zo ver boven de limiet dat het rijbewijs werd ingevorderd.
Ook werd een bestuurder die meerdere soorten drugs had gebruikt aangehouden. Daarnaast probeerde een automobilist de controles te ontwijken. Meerdere stoptekens werden vervolgens door deze bestuurder genegeerd, wat uiteindelijk resulteerde in verschillende bekeuringen.
Een bestuurder die bij het zien van de controle omkeerde omdat zijn rijbewijs eerder al ongeldig was verklaard, sluit het rijtje af. Ook hij werd staande gehouden en zal zich moeten verantwoorden voor dit misdrijf.
Enthousiasme was er bij een jonge vrouw die zelf vond dat ze te veel had gedronken, laat de politie weten. De vrouw had daardoor van tevoren besloten dat ze beter niet meer zelf achter het stuur kon kruipen en had haar opa gebeld.
Tijdens de controle zat die dan ook achter het stuur. "Ze was blij met haar keuze en sprak enthousiast haar trots en waardering uit naar haar opa die dat voor z'n kleindochter over had", laten agenten weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.