Woerdenaar tweede bij verkiezing Mooiste Truck van Nederland

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Woerden - Patrick van den Hoeven uit Woerden is met zijn Scania 770ST als tweede geëindigd bij de uitreiking van de Mooiste Truck van Nederland. De wedstrijd werd georganiseerd door vakblad Truckstar op het TT Circuit Assen.
Van den Hoeven heeft een zand-, grind- en cementhandel in Woerden. Hij heeft vijfentwintig vrachtwagens, waarvan de helft showtrucks: die worden niet voor werk gebruikt. De nu bekroonde Scania 770ST gaat wél dagelijks op pad.

Behoorlijke verbouwing

De Woerdenaar heeft zijn truck behoorlijk laten verbouwen. Zo werd de cabine losgemaakt en daarna naar achteren gezet. Over de motor kwam weer een kap. Nu is het een ‘torpedo’ of een ‘neus’. Ook kreeg de Scania een opvallend groen/wit-palet en werd ook het interieur fors onder handen genomen.
Van den Hoeven vertelde eerder aan RTV Utrecht dat er in totaal zo'n zes maanden werk in de truck zat. "We werken zeven dagen per week en gaan nooit op vakantie". En ook het nodige geld ging in zijn hobby zitten. De Scania had een aanschafprijs van zo'n 120.000 euro. De Woerdenaar schatte dat de uiteindelijke kosten op zijn gelopen naar zo'n 350.000 euro.
Hij liet dan ook in aanloop weten dit jaar graag te willen winnen. "Ik heb nog nooit zo veel tijd en geld in een auto gestoken, deze is perfect".

Complimentenregen

De eerste plaats was uiteindelijk voor Robert van Herk uit Zoelen. Maar Van den Hoeven kreeg wel een ware complimentenregen van de jury op het natte circuit, dat de Scania bestempelde tot "een superauto waaraan nauwelijks minpuntjes zijn te ontdekken". Ook de facelift viel in de smaak. "Alles aan de torpedo is maatwerk. De opbouw is prachtig", oordeelde de jury.
Naast de tweede plek in het algemene klassement wist Van den Hoeven in de categorie Huif/Gesloten Vervoer nog de eerste plaats binnen te slepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.