Ouders kunnen vanaf nu langer met betaald ouderschapsverlof

© Pixabay
Provincie Utrecht - Vanaf vandaag kunnen kersverse ouders langer genieten van hun pasgeboren kind. In het eerste jaar kunnen zij negen weken verlof opnemen, waarbij 70 procent van het salaris wordt doorbetaald. Sommige werkgevers vullen dat aan tot 100 procent.
Het nieuwe verlof komt bovenop de bestaande verlofregelingen, zoals het partnerverlof en kraamverlof. FNV-bestuurder Bas van Weegberg is blij met de nieuwe regeling. Volgens hem zorgt die voor "meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen", maar ook voor "een betere balans tussen werk en privé".

Problemen met lagere inkomens

De vakbondsman ziet wel problemen voor gezinnen met lagere inkomens. "Die kunnen vaak niet met 30 procent minder rondkomen. We roepen werkgevers op om het verlof aan te vullen tot 100 procent." Liever ziet hij dat het kabinet de verlofregeling aanpast, waardoor iedere ouder 100 procent wordt gecompenseerd.
Werkgevers hoeven met de nieuwe verlofregeling niet bang te zijn voor extra personeelstekort, verwacht Van Weegberg. "Slimme werkgevers kijken verder dan hun neus lang is. Die denken ook na over hoe ze op langere termijn aantrekkelijk zijn voor mensen om hier te werken. Dan hoort daar ook een fatsoenlijk loon bij, maar natuurlijk ook goede verlofregelingen. Dus ik denk juist dat je een stapje voor kunt zijn op de concurrentie door alvast 100 procent door te gaan betalen, zoals de rijksoverheid nu al doet."
In totaal hebben ouders recht op 26 weken ouderschapsverlof, waarvan dus negen betaald zijn. De betaalde weken gelden voor het eerste levensjaar van het kind. Als deze niet worden gebruikt, dan worden ze toegevoegd aan de resterende onbetaalde weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.