Bonte Botenparade in Stichtse Vecht mag toch doorgaan: 'We zijn eruit gekomen met de gemeente'

© Vechtse Vaarparade
Stichtse Vecht - De Vechtse Vaarparade mag toch doorgaan. Even was er sprake van dat het jaarlijkse evenement, met zo'n 150 verlichte boten die door de Vecht varen en duizenden mensen langs de kant, afgelast zou worden. De gemeente stelde strengere veiligheidseisen aan het evenement, waar de organisatie niet aan kon voldoen.
"Er werd van ons gevraagd om van het evenement een soort afgesloten festivalterrein te maken. Daarnaast zouden we volledig verantwoordelijk worden voor de verkeersveiligheid, dat kan gewoon niet", laat organisator Arjan van den Hoek.
De gemeente heeft het veiligheidsplan van de botenparade nu alsnog goedgekeurd. "Na wat goede gesprekken zijn we er met zijn allen uitgekomen en kunnen we onze (en jullie) Vechtse Vaarparade door laten gaan!!", staat op de website van de parade.
Aanleiding voor de gemeente om de veiligheidsprotocollen van de botenparade nog eens extra tegen het licht te houden waren overtredingen van de coronaregels bij vorige edities. De botenparade gaat nu dus alsnog gewoon door en vindt plaats op 10 september. Het thema dit jaar is 'feest'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.