Grote zoekactie naar vermist persoon op de Lek nadat vrachtschip pleziervaartuig overvaart

Lopik - Er is op de Lek tussen Ameide en Lopik urenlang gezocht naar een persoon die vermist is geraakt nadat een pleziervaartuig werd overvaren door een vrachtschip. De boot is gezonken. De zoekactie is gestaakt toen het te donker werd. De persoon is nog niet gevonden.
Duikers hebben eerst geprobeerd om het schip binnen te gaan op de plek waar het was gezonken. Dat lukte slechts deels, en er werd niemand aangetroffen. Omdat het te gevaarlijk was om de boot verder te doorzoeken, is het vaartuig eerst verder richting de ondiepere oever gesleept. "Daar kan nu het zoeken naar de vermiste persoon worden voortgezet", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht weten.

Meerdere personen gered

Er zaten meerdere mensen in de overvaren boot. Zij gaven nadat ze waren gered bij de hulpdiensten aan dat er nog iemand vermist was. Om hoeveel mensen het precies gaat, is op dit moment nog niet precies bekend.
De politie roept inwoners van zowel Lopik als Ameide via Twitter op om niet te gaan kijken bij het incident. Dat zou de doorgang van de hulpverleners kunnen belemmeren.

'Afschuwelijk ongeval'

Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden spreekt van "een afschuwelijk ongeval op zo'n mooie dag". Hij is blij dat er meerdere personen zijn gered. "Maar ik leef mee met familie en vrienden die nog in grote onzekerheid verkeren. Veel dank aan de hulpdiensten die snel op het water waren", schrijft hij op Twitter.
Hulpdiensten zoeken vermiste vrouw in de Lek na ongeluk met pleziervaartuig en binnenvaartschip

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.