Lichaam van vermiste vrouw gevonden in gezonken boot

© Koen Laureij
Lopik - Het lichaam dat werd aangetroffen in de boot die vrijdag zonk na een aanvaring op de Lek is van de 35-jarige vrouw die vermist werd na het ongeval. Dat bevestigt de politie.
Het beschadigde plezierbootje dat zonk na een ongeluk met een binnenvaartschip op de Lek tussen Ameide en Lopik, is gistermiddag uit het water getakeld. Vrijdag kwamen duikers al in actie om de vermiste vrouw te zoeken. Deze operatie werd rond 22.30 uur stopgezet, omdat het te donker werd.
De duikers vonden eerder wel de gezonken boot. Deze werd eerst naar de kant gesleept en werd gisteren met een speciale hijskraan op een bergingsboot getakeld. Daarbij werd een lichaam gevonden en na identificatie bleek dat het gaat om de vermiste vrouw.
Hulpdiensten zoeken een dag na het ongeluk op de Lek nog steeds naar vermiste vrouw
Naast de 35-jarige vrouw waren er meer mensen aan boord van het pleziervaartuig. Zij konden na het ongeluk zelfstandig de wal bereiken en werden op de kade opgevangen door hulpdiensten. Over de oorzaak van de botsing en eventuele schade aan het binnenvaartschip is nog niets bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.