Bewoners ontruimde woningen Zeist weer terug naar huis na gaslek in kruipruimte

© Menno Bausch
Zeist - De inwoners van de vijftien woningen in Zeist die vanmiddag vanwege een gaslek in de kruipruimte van een woning zijn ontruimd, kunnen hun huis weer in. De gasleiding die bij werkzaamheden werd geraakt is inmiddels afgesloten en de kruipruimte geventileerd. Daardoor is het gevaar voor de bewoners geweken.
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) laat weten dat sommige woningen nog wel zonder gas zitten. Zij worden door Netbeheerder Stedin geïnformeerd over het verdere verloop van de herstelwerkzaamheden.
De woningen in de omgeving van de Brugakker werden vanmiddag rond 13:50 uur ontruimd uit veiligheidsoverwegingen. De concentratie gas was volgens de woordvoerder zodanig hoog dat het risico op ontploffing bestond. "Als dat risico aanwezig is, moet je deze maatregelen nemen. Tot het opgelost is, zorgen we dat het gebied voldoende is afgezet", zei hij eerder op de middag.
De gasleiding in de straat moest door Stedin op twee plaatsen worden dichtgedraaid, voordat de kruipruimte geventileerd kon worden. Dat laatste is nu dus gebeurd, waardoor alle inwoners weer terug kunnen naar hun woningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.