Hotel in Houten vangt tijdelijk asielzoekers op

© Google Streetview
Houten - In het Van der Valk-hotel in Houten worden met ingang van vandaag 135 asielzoekers opgevangen. Dat gebeurt voor een periode van ongeveer vier weken. Daarna wordt de groep herverdeeld en blijven zestig personen over die dan nog vijf maanden langer onderdak krijgen.
Het hotel aan de Hoofdveste wordt als crisisopvang gebruikt om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. "Er is een chronisch tekort aan opvanglocaties in heel Nederland. We zijn constant op zoek naar noodplaatsen om asielzoekers onderzoek te bieden", licht een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers toe.

Strakke afspraken

Het COA kreeg eerder al van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid de opdracht om ook gebruik te maken van beschikbare hotels. "De nood is zo hoog dat die als tijdelijk onderdak in aanmerking zijn gekomen. En in het Van der Valk in Houten was gelukkig nog plaats."
De directie van Van der Valk en het COA hebben strakke afspraken gemaakt over de opvang. Zo is er 24 uur per dag en zeven dagen per week een begeleider aanwezig. "Daarnaast kunnen de asielzoekers gebruik maken van de voorzieningen die het hotel te bieden heeft."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.