Auto's vliegen over de kop bij ongeval op A1 bij Baarn, automobilist onder invloed van lachgas opgepakt

© Caspar Huurdeman
Baarn - Op de A1 tussen Amersfoort en Eembrugge zijn gisteravond twee auto's over de kop geslagen bij een kop-staartbotsing. De schade aan de voertuigen is groot, maar de inzittenden raakten niet gewond.
Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.00 uur. In een van de auto's die bij het ongeluk betrokken was zat een jong gezin met twee jonge kinderen, in de andere auto een man uit Amersfoort. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Aanhouding

De oorzaak van het ongeluk is mogelijk een andere automobilist op de A1 die volgens de politie "onvoorspelbaar rijgedrag" vertoonde. De man reed met verschillende snelheden over de weg, waarna vlak achter hem de kop-staartbotsing gebeurde.
"Zijn rijgedrag is mogelijk de aanleiding geweest van de kop-staartbotsing achter hem", aldus een woordvoerder van de politie. De roekeloze chauffeur werd vervolgens ter hoogte van Blaricum onder verzet langs de kant van de weg gezet: hij bleek onder invloed van lachgas.
De snelweg was na het ongeluk tijdelijk afgesloten vanwege de berging van de voertuigen en reparatiewerkzaamheden aan het wegdek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.